Boxer

På denne side kan du finde billeder, erfaringer og information om Boxer hunderace. Du kan også tilføje dine egne erfaringer om Boxer.

Boxer fotos

BoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxerBoxer

Boxer kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Boxer. Skriv en kommentar om hunderacen.

boxer ejer siger: Boxer anses for at være en opmærksom, energisk, impulsiv og meget sikker hund. Det bør være rolig, velafbalanceret og omgængelig. Som et kapløb relateret til de stærke bånd til familie og er meget loyale og trofaste. Det kan være lidt mistroisk over for fremmede. Det kræver en stærk leder og tidlig uddannelse, herunder masser af motion og mange gåder at nyde det maksimale.

Boxere er en efterkommer af Brabant Bullenbeisser , en nu uddød race af hunde fra området Brabant på grænsen mellem Holland og Belgien , og engelsk bulldog . Disse hunde blev krydset i 1890 , og afkommet blev senere kendt som bokser.

Navnet bokser har mange foreninger med det engelske sprog , og der hersker nogen forvirring om oprindelsen af racen navn, men dette kan være, fordi Brabant Bullenbeisser burde have været kendt som boxl nogle steder i Flandern og lokalt i det sydlige Tyskland.

Samme år München udstilling i 1895 racen opnået anerkendelse i deres hjemland. På udstillingen det følgende år, i 1896 , grundlagde Boxer-Klub EV. Den første standard for racen stammer fra 1904 .

Alt under Første Verdenskrig var den tyske hær brugte Boxer servicehunde , hvor det serveres på mange forskellige områder. Racen succes i løbet af denne krig førte også til det at blive genkendt, at politiets service Hunde i Tyskland i 1924 . Netop når racen kom til Norge, vides ikke, men den første specialklub blev dannet her, så tidligt som i 1934 .

Boxer er en kvadratisk, kraftfuld og elegant hund med en tør rene linjer og fremtrædende muskler. Tidligere kup kald af både ører og hale almindelige i denne race, men dette er nu forbudt i de fleste lande.

Boxer har en rund hals tungt, bredt og dybt bryst, lige og muskuløs ryg og en kort og muskuløs, uden parti. Lige og muskuløse ben med stærke knogler og en relativt lille runde poter. Hovedet er harmonisk og proportional, tør og firkantet. Tydeligt stop er en bred kraftig næseparti med de nedre kæbe rager foran den øvre kæbe og let svinges opad. Hagen bør fremhæves. Høje og brede hængende ører. Halen er højt ansat og båret højt.

Pelsen er tæt, kort, stiv og glatliggende og blanke. Farven hedder fawn (brun med Rødskjær) i nuancer fra lys brun til rødlig gul mahognyrød eller noget. Brindle og sort ansigtsmaske er almindeligt og accepteret. Ligeledes er det tilladt med et strejf af hvide aftegninger. Hvalpe med hvid grundfarve er almindeligt i alle kul, men sjældent ønskelige og kennel klubber har ikke accepteret denne farve indtil nu. Det har derfor været almindeligt at aflive disse hunde, men fokus på dyrevelfærd i de seneste år har ført til flere og flere hvide boxershorts mødes. I 2010, indarbejdet hvid Boxer (såkaldt sne Boxer) og godkendt racens standard i oprindelseslandet Tyskland.

Hanhunde er typisk ca. 57-64 cm i skulderhøjde og vejer normalt omkring 27-32 kg. Hunnerne er normalt ca. 53-60 cm i skulderhøjde og vejer normalt omkring 23-27 kg.
17.04.2012

boxxxer fighter siger: Det hører til boxerens natur at være god til at beskytte sin familie og dens hjem. Boxeren er kendt for at være meget glad for børn og knytter sig nært til sin familie. En god opdraget og præget boxer kommer også godt ud af det med artsfæller og øvrige husdyr.

Ud over at være egnet som en god familiehund er boxeren fremragende som redningshund og brugshund.

Uanset om boxeren skal anvendes som familiehund og/eller brugshund. Boxeren har ry for at være en vanskelig hund for førstegangs køberen. Boxeren er meget social og tåler ikke isolation længere tid ad gangen.
06.12.2009

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Boxer tror også at disse hunderacer var interessant.