Golden retriever

Golden Retriever er en fremragende Apporterende jagthunde fuglehund, der kan bruges til jagt, som bruger hunden og familiens hund. En god hund, der er blevet meget populær i Danmark.

Golden retriever fotos

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

Information om Golden retriever

Golden retriever Temperament og opførsel til Golden retriever: Golden Retriever er en meget rar og venlig hund. Den Barks lidt. Det er blevet fremført, at Golden Retriever er gode hunderacen, men også den hunderace, der bider mest. Der er mange modstridende påstande om Golden Retriever som en race af hunde, hvoraf mange er kontroversielle - læsere, der har viden om den gyldne retriever opfordres til at henvise til de dokumenterede oplysninger, der kan understøtte eller afkræfte de fælles krav om hundens race.

Disse hunde er meget god med børn. Det er stille og har en ensartet godt temperament. Det er velegnet til familier med børn, der kan lide at bo i aktiviteten. Husk, at en Golden Retriever kræver meget motion og daglige udfordringer med henblik på at have den størst mulige.

Ansøgning om Golden Retriever hunde: Golden retriever er primært en Apporterende jagthunde fuglehund. Disse hunde er i stand svømmer og god til at apporere. Som en familie hund, har det også gjort dem populære over hele verden på grund af sit temperament. Golden Retriever er også blevet brugt til at stoffet hunden og den lavine hund. Det er også en populær førerhunde og terapi hunde. Ansøgning til Golden retriever er derfor meget bred, men som en vagthund er egnet det er ikke særlig god.

Golden Retriever se: Golden Retriever har et aflangt fysik med muskuløse bryst og en skarpe højderyg struktur. Hovedet er bredt, og det har en markant stop. Ørerne er hængende og mellemstore virksomheder. Hale i ryghøjde. Disse hunde kan blive 56-61 cm i skulderhøjde, tæver en smule lavere. Den vægt på 30-35 kg i hannenr og et par kg lavere for kvinder.

Golden retriever historie: Hund Race Golden Retriever er sandsynligvis opdrættet i Det Forenede Kongerige mellem de forskellige retriever og spaniel racer. En anden teori er, at der er blod hund og russiske retriever, der er repræsenteret Golden Retriever.

Racen blev anerkendt i 1912 af The Kennel Club. En fremragende familie hund, følgesvend og brugshund.

Golden retriever kommentarer

Her er, hvad læserne sagt om Golden retriever. Skriv en kommentar om hunderacen.

Iglis siger: Studse lidt over hvad der er nævnt om vægten af en Golden - 30-35 kg. for en mandlig. Mener, at det kan være en smule sparsomme fremskrivninger, min fire år gamle, er i god form, ikke den største, men alligevel vejer blot 40 kg. Understøtter ellers alle de positive ting, der er skånsom mod racen. Dette er min fjerde hund og race, nok den mest loyale og godhjertede. (Selvom det gik med nogle par sko for det første år :))
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Ja, Golden er en stor hund, rolige og venlige. Meget rost af racen her, og det er fortjent. Er én selv på 8 år. Han er vokset op børn. Super nice, men kan ikke lide andre hunde eller klamrer børn eller voksne. Så alt er ikke så gyldne. Mange mennesker, der skriver her, at racen er så godt, at man kan gøre alt med det. Børn klatring, klamrer og påtrængende. Ingen hund fortjener og opleve denne uannsett hvordan slags. Man skal aldrig stole 100% på en hund uannsett race. Husk, at bidende er dens eneste forsvar, og ingen hunde ønker at bide. Det er vores ansvar som ejer at det ikke sker.
Vi har desværre lidt meget våteksem og lidt smertefulde led. Der er mange opdrættere der "glemmer" og nævne.
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Hej, jeg har en golden retriever, han fylder ti år i november.
Han er verdens snileste hund. Jeg planlægger ikke at købe en anden race end dette! denne hund er så overbevist om, at der er ann. Han er meget vant til børn, og at vi er seks børn i familien, kan du gøre alt med denne hund, ville han aldrig have misfarvede tænder! Han er også den perfekte tur følgesvend!
Han er også den mest loyale hund du kan finde! meget afhængig af sin ejer, men også hurtigt vende til hvile, hvis han besøger nogle..
Til de største streak råd en gylden enten jer alle en stor familie eller singler. Det er heller ikke sådan en ståhej, at folk bør have det. en god øvelse daglig brug er stor og naturligvis små ture, men så skal alle andre hunde også.
meget let at lære noget, der er virkelig sjovt, og stadig meget legesyg :)
kan være flere timer alene (arbejdsdag) den perfekte hund uden tvivl!
08.10.2012

Stina siger: Jeg er imod at blande racer bevidste!
Har selv haft en Golden tæve, skal det opleves! Fantastisk familiehund, vi opnåede hunden i et år, før vi fik børn, og var naturligvis spændt på at se, hvordan hun ville reagere med småbørn, helt problemfri! Det eneste, vi havde til sikker på, at var ikke hunden skubbede kid, så han faldt ved et uheld.
Skal være opmærksomme på racen skure, men er let at trimme / klippe rundt i hals og nakke, hale og ben.
Vores elskede vand, mudder og snavs, kunne svælge i den duftende, søger saft og spise på tour, hvis hun gik vildt!
Hun yelped som sjælden, hvis det skete, blev hun selv overrasket over lyden!
Hvis et løb kan anbefales som første gang hund, kids hund, familie hund, brugshund, lydighed, osv. skal det være den Golden Retriever!
Dette er ikke en vagthund, tværtimod altid meget indbydende!
Vores hund var desværre ikke mere end 9 år, havde nyresvigt og måtte aflives.
08.10.2012

Stina siger: Pænere hund end Golden Retriever har jeg ikke mødt.

De er vidunderlige hunde, rolige og trofaste. De passer meget godt med børn. Bedstemor havde to af disse hunde, og det første vi spillede meget med børnene. Hund fundet i alt, hvad vi gjorde, klædte hende, bruger hende som en pude, studerede hendes tænder, you name it.
Little gør de gø også. Hunden har vi nu gør meget lidt lyd, kun hvis hun vil indtaste, og ingen kan høre hende.
En meget behagelig hund at leve med, og en rigtig familiehund.
08.10.2012

leo siger: Har en tæve på 6 år. Jeg tror, ​​du misforstår det med bidende - en gylden har en meget god temperament og jeg har aldrig hørt om nogen bliver bidt af en aggressiv Golden Retriever. Men - de fleste mennesker elsker at gnaske på tingene - min tæve bet skambidt nogle sko og ting, indtil hun var omkring to år og op. Hun har en kurv med pinde og knogler og nyder sig meget med.

De er meget sociale og bør have lov til at socialisere med de hunde, de støder på - så de er sikre på sig selv. De er meget nemme at træne i lydighed og gøre mest for at opfylde ejeren, hvis de har fået god støtte fra start.

Min tæve er en "matvrak", så jeg er nødt til at gøre forretning hele tiden - hun er meget glad for mad. Hun har ingen problemer som mange har bemærket med eksem og hofte problemer - og jeg har indtryk af, at især HD klager er blevet taget alvorligt af landmænd og er sjældnere nu.

Hvis du har en Golden så gøre lidt forskning om, hvor det kommer fra, og finde en opdrætter, der har et godt omdømme.

Elsker min store bamse - hun er den venligste. De kræver en masse opmærksomhed og motion - det er en stor hund, og det er noget sludder at sige, at de ikke behøver megen motion. En hund, der ikke får nok motion og der er stor nok kan helt sikkert synes glad, men mit helbred er nok ikke så stor. Jeg gå 4 ture hver dag, 2 lange og 2 korte. Lang tur er ca. 1-2 timer og korte tur er omkring 30 minutter
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Hej, jeg har to golden retrievere. Efter 25 år med den tyske hyrde var ligesom at komme i himlen, da vi fik vores første golden næsten 11 år siden. Kan ikke prise nok racen. Vi har nu to hunner, ellers mor og datter, og har aldrig oplevet så stor glæde af at have hunde som vi har med denne race. At det er skrevet st dette er den race, der bider mest... jeg tror er overdrevet... men det er statistik er det sikkert fordi det er den race, der er mest af. Når det kommer til pleje og motion, nogle er uenig med dem, der skriver, at de skal have meget motion... tror, ​​det er overdrevet... de har brug for motion.. men de vænne sig til en livsstil, som vi giver dem... vi er ikke afhængige af KANGE ture, men de er glade og tilfredse hunde alligevel. Brilliant familiehunde, elsker børn og folk i almindelighed. Så til dig, der ønsker at få hund, kan jeg blot sige finde en seriøs opdrætter og vælg GOLDEN :)
08.10.2012

Hunderacer gæst siger: Hej. Jeg har aldrig haft en hund før, men gerne vil have mig virkelig. Har selv tre børn, et job (indtil 12,00 hver dag) og ofte når børnene har ferie. Er der nogen der har nogen tips til mig om, hvad slags hund jeg skal vælge, eller jeg har for lidt tid?
2009/04/02

golden Eiger siger: vanvittigt, at gyldne bits mest! præst hunde er absolut strålende.. kinder hunderace ikke kan. selvfølgelig kan det være untakk med denne race, som med alle andre racer. så meget personlighed og venlighed! :) Enig, det er helt sikkert en del af familien :)
2009/04/02

hemmelighed fra at sige: Golden retriever er en super duper hund absolut bedste hund.Jeg ni år at føle sig som en golden retriever, men problemet er, at jeg ikke må enda.Jeg vente til jeg er 12 år! !! Det er syyyyyyykt lang. Greeting golden retriever elskere
13/02/2009

hemmelighed fra at sige: Golden retriever er den bedste nul protest!!
14/02/2009

hemmeligt fra siger: golden retriever er en hund, der er bedst!!!
15/02/2009

Secret siger: Jeg har aldrig haft en hund før, men min mor og far + storesøster. De siger, vi er ikke tilladt at have hunde, fordi vi ikke har tid!
Det er så watch færdig, fordi jeg så ville elske at have en sød golden retriever! Min tante har 7 hunde, som jeg også har, men jeg må vente for os at flytte og tager en evighed! Mor vil aldrig finde et hus!
2009/03/06

lea siger: elsker racen er det
2009/04/03

Marthe siger: Jeg har to golden retriever, Mira er tæve og Sofus er Hannen.Mira er lys og Sofus er mørkebrune
14/04/2009

hundeelsker sygdom sige denne hund ikke vil bide mest, men det kan spille bide eller bidende show du ikke venlig mod din hund, så skal du ikke bruge det i kampe eller udfordringer hver slags til gåture og spille hver dag!
26/04/2009

golden8uker siger: Har selv bestilt en lille kvindelig golden retriever 8 uger gammel. hvordan kan du gøre hende mest skattede familie.. vide om hvalp klasser er anderledes?
2009/12/06

Golden Owner siger: Jeg har en Golden der nu er 12 år gammel og venligere hund skal se nærmere efter. Har haft en masse problemer med det på grund af ekstrem kaste, kan dyrlægen ikke finde ud af hvorfor, har så slidte nogle støvsugere i årenes løb. Du har ikke støv på hjernen, hvis du får en Golden Retriever, men du får det igen gennem en enorm hengivenhed.
16/06/2009

Lille H siger: Jeg har altid elsket denne race og har kun positive erfaringer og netop modtaget en positiv anmeldelse om denne race. Jeg er selv interesseret i at få mig en hund, men jeg spekulerer på, om denne race kan bruges i lydighed og agility?
26/06/2009

FRIDA siger: Jeg kan godt lide Golden Retrievere, fordi de er søde og snille.Jeg vide 14 Golden retriever.
Alle er karme og optrævle.
Jeg vil have en af ​​disse m hund.Å jeg vil købe mig det
for komfimasjon.
2009/07/22

Sitakita siger: Jeg elsker den gyldne rettievern det er så rart. Jeg har en 4 måneder gammel pige. Hun er næsten hvid. Hun er meget ligetil. Elsker hende kæmpe en masse.
2009/08/09

KanskjeSnartNyHundeEier siger: Hvordan er Golden Retrievere og motion? det er nemt og opdræt?
2009/08/17

:) Gæst siger Golden os virkelig gode hunde, en mand, der lige er vendt ti år. ikke mærke noget på ham, at han har været i år. Har ikke været generet noget med nogen form for sygdom. Det eneste, man skal være forsigtig, når du har gyldne våd ex. Di elsker at svømme, er derfor meget modtagelige for det.. Det var forår, da han var 1 år, meget lyst til at få det til at helbrede.. Golden hunde er let at komme til, da vores hund var ung Jeg kørte nogle uddannelse for ham, både med søgning og forhindringer, denne bar for sjov. tog tingene hurtigt... Han er den ældste af vores tre "sønner" ;) Hvis en af ​​familien. så vi frygter meget frem til den dag, han ikke kan være sammen med os mere..
Når vi taler om den gyldne er så højt på bid statistikker, så prøv at tænke over. Hvis der er en gylden og en rotweiler uden for en butik, så ingen går hen og klap rotweileren, men 4 af 10 gennemløb og pat gyldne. Dette har ialefall oplevede jeg..
Vil de stærkeste gyldne råd til familie mennesker :)
2009/08/23

Golden Retriever freak siger: Jeg elsker Golden Retrievere, og kæmpe som en selv. Det faktum, at Golden Retrievere bide mest, er jo vanvittigt! Jeg laver en Golden Retriever for en af ​​mine venner, når hun går væk, og det er ligesom en bamse i den levende version. Det er meget venlige! :)
2009/10/06

Earl siger: hey jeg har en blanding af Golden retriver,
Moose hund airendal terrier og Lunde hund. Hun er en energisk lille tæve på 4 måneder. Hun har sandsynligvis arvet pels fra Moose hund og Lunde hund, men pelsen af ​​en Golden retriever. Hun jøyr ikke. Hun opfører sig som en hund gør anbefale en bastard i den stærkeste, den golden retriever.


ps vi havde planlagt i 2 år før vi købte hund
2009/10/06

Maria siger, de er så søde og tror, ​​at jeg vil få en én dag
2009/10/08

bæst sige, har en 7 år gammel gylden mand, og han er plaget med forkalkning i ryggen (så skidt, at det påvirker forvaltningen af afføring og sådan). Han viser ingen smerter, når vi er hos dyrlægen, så det ikke er let at vide, om han er generet, men han er på medicin, der skulle hjælpe. Problemet er, at disse stoffer koste en utrolig mængde af penge. Han har også kæmper med "hot spots", dvs våd eksem, og det er lang og trættende proces, og det koster også nogle penge. efter at jeg har fundet dette er fælles i gylden og bør være noget du synes om denne race! FORT kan være meget dyrt! men ellers en pæn løb pistol, der er super med børn, har en tre år gammel selv, og de er Pompel og lad :)
2009/10/08

Maj siger: Jeg har haft Golden i alt 28 år. Huset er fyldt med børn, katte og andre hunde og ud. Aldrig har der været et problem med vores "piger". De har været glade og muntre hunde, loyale kammerater og meget gode lyttere, når tingene var vanskelige. uden tvivl vil der være en gylden i hjemmet til sidst. Men først, min gode gamle blandet race (sjæfer / labrador) får deres alderdom i nogle rolige med sine to kattevenner.En hvalp kan som vi alle kender være til gene for gamle damer (hun er næsten 13 år gammel)
2009/11/10

Golden Retriever elsker siger: Golden Retrievere er de sødeste og mest venligste hunde jeg kender.
Dette er, at bit er meget nonsens.
Hvis du raiser dem godt, som de kæmper gode hunde. Jeg har kendt to selv (piger) og de kæmpede snille.Begge var en god familiehund.

PS! nogen, der ville få en hund?
Jeg har vidst, at selv vilde gyldne Heldigvis anbefaler at få gylden, de er bare absolut dejlige.
21/10/2009

Secret kærlighed! siger: Jeg elsker golden retrievere.. Vi har en golden retriever ved navn Garbo hjem og er den venligste hund!
2009/03/12

Secret kærlighed! siger: Jeg elsker golden retrievere.. Vi har en golden retriever ved navn Garbo hjem og er den venligste hund!
2009/03/12

Golden Expert siger: Hey, hvorfor er alle att gyldne bits mest Ikke.Golden jeg forstår er den mest venligste hund af alle hunder.Jeg havde en gylden da jeg var lille desværre måtte vi give det væk:? (Men alle dem, der agter og købe en hund og ikke ved, hvad de skal købe jeg anbefale dig igen, du skal købe golden retriever
2009/12/08

Golden Expert siger: Bitte nogle fakta om den golden retriever.
Golden retriever forældre var en gul retriever og den nu uddøde Tweed Water Spaniel.
Det har meget gode jagt færdigheder, især da apportører.Alle golden retrievere stammede fra et kuld, der er opdrættet af Lord tweed munden i skottland.Høyden kan være op til 51-61cm.Vekten kan være op til 26-30 kg.
Og delene IKKE!
2009/12/08

noob siger: hey, jeg spekulerer på, om dette er en god "begynder" hund?
2009/12/30

Meg siger: Hej. Jeg kender en golden retriever. det er egenttlig meget venlige. men det er så finurlig og er på den måde, uanset hvor jeg går. og det er helt... så hvad skal jeg sige? det er som om den har ADHD. men jeg kan godt lide golden retriever meget godt. men netop denne hund skal jeg ikke interagere med: P Det er ikke rigtig ejerens skyld. de måske ikke har været nok til at ride den, og ikke bragt det korrekt.
13/01/2010

Oplevet siger: Efter i alt 35 års Golden, har jeg en del erfaring med racen. Nu har en fantastisk dejlig hund på 10 år. En gylden kan bruges til næsten alt med den rette træning. Vores golden boy er en super træk og pakker hunde, god i lydighed, en vidunderlig familie hund og top teningskamerat. En Golden brug for masser af motion og at bruge hovedet. Har kæmpet en smule med våteksem og han går på medicin på grund af forkalkning. Temmelig typiske race problemer. En gylden kan helt sikkert være en begyndelse hund, med ret (ikke hårdt, men konsekvent) opdragelse får hunde, der kan være over det hele, der anvendes til meget og er let at have i huset :-)
16/01/2010

Sito siger: Hvis du vil have en familie hund, denne hund. Det er venligt, lydig, god, barks lidt, får sammen med alle (både andre dyr og mennesker), omhyggelig, og har en utrolig god leder.
Jeg har selv en golden retriever hans hund, en stærk fyr på 8år. Elsket af familien, sådan som et lam, og store med børn, det har også meget god tålmodighed. Dette er helt klart en af ​​de bedste hund racer :)
18/01/2010

GK siger:? Skal man være mand eller kvinde ønsker at give os en golden retriever, da jeg har en datter, som er autist, og mener, at dette er racen for os.
20/01/2010

-LMS siger: Golden Retriver er absolut den mest tålmodige og venligste hund. Har en selv, og aldrig nag på nogle ting, hvis vi ud af noget som han sidder lykkeligt i bilen og venter. Det er en hund, du bliver meget knyttet til brønden, og han gør, hvis der er noget, der generer dig, så få ham ud af medlidenhed og sætte hovedet mod hans kind..

Vil du have en patient og smart hund, vælge Golden Retriever, men husk de har brug for pleje og lange ture :)
2010/01/27

en der elsker sin hund siger: Jeg har en hund ved navn Mikko. Det er en golden retriever hund på nu 5 år. Jeg fik ham, da jeg var otte år gammel, og elsker ham mere end noget andet. Han er bortkjemt, utroligt ulydige, men også utroligt venlige! Jeg har også en kanin, at Mikko er ekstremt glad for kaniner er ikke bange Mikko id på alle og kan endda sidde på ryggen og blive slikket af ham. Mikko er en sofa kartoffel, men elsker at være i bjergene, rullende i sneen eller få så meget opmærksomhed som muligt!
2010/02/20

Laila siger: hi.. Jeg har en gylden flod ret, han er 5 år.. meget venlige her i vores hjem.. men når jeg er ude og gå en tur med ham, han er ikke blid med hundene, når jeg møder.. Han vil tage over vejen, og den.. der til tider er trættende... hvad skal jeg gøre? er først min hund... som erfaring med hunde har jeg ikke... men gør det bedste jeg kan.. var bange hund, som lille, da jeg blev bidt af en Shefer, ja ingen skam bid, men nok, at jeg var meget bange for hunde.. Kunne det være, at hunden ved, jeg er usikker, så det vil forsvare mig selv? ERS eller bare typisk for hanner, de reagerer på dem, vi møder.. det er kun hanner hunner.. Han er ligeglad noget om... er der nogen der kan give mig et tip... har hørt om magt bandet og osv.... men synes det lyder voldsomt ud.. hunden han er mest vred er også en gylden er det 8år male.. eller noget med rang og gør måske... er nybegynder så ikke dømme mig... vil bare have nogle svar.. tips... etc.
2010/03/23

Eva siger: Vi har to Golden Retriever brødre på 11 måneder. De er bare helt fantastisk. Er tilføjelsen af ​​en lille Chiweenie at de bare elsker at lege med. Indtil de er så store hunde som de er jeg vil blive imponeret over, hvor omhyggelig man er med den mindste vores hund. Vores børn kan gøre, hvad de vil med dem uden omhu. De kan hente dem i munden, og gøre hvad de vil!
Har haft et par hunde, men ingen kan sammenligne med den Golden Retriever! De er nemme at træne, venlige og yderst tålmodig hunde. De har aldrig gøer (i modsætning til chiweenien) og bruger det meste af dagen med at spille med hinanden. Da vi lever i Florida vi bruger myyye tid på stranden, nogle hunde LOVE! Golden Retriever er absolut den bedste familie hund du kan få!
2010/04/01

Eva siger: Laila...
Bring din hund over til de andre hunde og lad det se, at de ikke er faktisk farlig.. så længe du viser, at der ikke er noget at være bange for hunden vil normalt falde til ro... Bare husk at vise din hund, at du er chef, og hvis det ikke falde til ro, tage godt fat i det og sætte det på bagsiden.... denne hund falder til ro, og det vil forstå, at det er Du bestemmer...
Havde en hund, der altid var helt vanvittigt, når det så andre hunde. Jeg tog min hund væk med, sætte det på bagsiden, så at de andre hunde havde lugtede lidt på det... efter at vi havde gjort det et par gange det ikke bekymrer sig om andre hunde på alle.... værd at prøve...
2010/04/01

gyldne elskerinde siger: Cheerleader everyone!
Koseli at se, at der er så mange der elsker golden retrievere. Vi har haft denne race i de sidste 9 år. Har haft en Shelter hund, der døde for to år siden. Nu har to hunde på en gang 3 og 4 år. Han er en af ​​tre flytte hund, mens de 4 vi har haft siden han var 10 uger. Begge er fantastiske smukke hunde med god lynne.Dessverre har en hd og eksem problemer, men med rette opfølgning kan han leve et langt og godt liv likevel.Golden Som tidligere nævnt her store familie hunde
2010/07/05
08.10.2012

Monica siger: Golden retrievere Retriever er en fugl hund. Racen er en meget god svømmer og en dygtig retriever. Det er også en fremragende familiehund. Mange vil ikke have den race på grund af øvelsen niveau, men hunden er meget velegnet til at deltage i fitness ture med ejeren. Og det kan være lige så god en hund øvelse som mange andre hunde. Den har markeret sig som en brugshund, som narkotika hunde og lavine hunde og førerhunde til blinde og svagsynede, terapi hunde og bistand hunde og meget mere.

Golden Retriever er en kraftig, velafbalanceret, langstrakt krop med et dybt og rummeligt bryst og nogle korte, kraftige ryg. Bone stammen er stærk og muskuløs, som det er halsen. Hovedet er velproportioneret og godt mejslet, skallen bred, udtalt stop og en kraftig snude med kraftige kæber. Ørerne er af medium størrelse og hængende. Halen er ansat i ryggen højde og bar samme højde. Det bør nå ned til haseleddet og bør ikke blive bøjet uden. Hannerne har en skulderhøjde på ca. 56-61 cm, mens hunnerne er ca. 51-56 cm. Vægten er henholdsvis ca. 30-35 kg for hanner og 25-30 kg hos kvinder.

Pelsen er glat eller let bølget med rigelige frynser. Det har en tæt vandafvisende underuld. Farven er gylden gul, men kan variere fra næsten hvid til relativt dyb gylden. Det bør ikke have nogle røde eller mahogni, men nogle få hvide hår i brystet er tilladt.
18.04.2012

Monica siger: Golden Retrieveren er formentlig et resultat af den britiske linieavl mellem forskellige gamle racer, f.eks. " gul flad Coated Retriever "fra Newfoundland, " tweed vand spaniel, "og flere andre racer, herunder St. Johns vand hund. Nogle mener også, at racen blev skabt gennem passage af Bloodhound og " russian gule retriever "fra Kaukasus-bjergene. Sidstnævnte var en populær retriever blandt skotske jægere i slutningen af 1800.

Racen blev først anerkendt som en race af The Kennel Club i 1913. Indtil da, blev racen anset for at være en farve variant af den flade Coated Retriever. Samme år blev den første race klub etableret. Kom til Norge yngler indtil begyndelsen af 1950'erne, men det var først i slutningen af 1960'erne, at det kunne anses for opfyldt. I dag er det dog en af ​​de mest populære hunderacer.
18.04.2012

Nogle flere hunderacer

Dem, der læste om Golden retriever tror også at disse hunderacer var interessant.