Hunde

For at forstå menneskets bedste ven, kan det være nyttigt at forstå, hvor det kommer fra. Man skal huske på, at alle hunde er, ved definition, aggressiv.

Hunde (Canidae) er en fællesbetegnelse for en gruppe af rovdyr, og omfatter både revelignende-og hundeagtige canider.

Hunderacer og hunde

Hunde

Der er mange, der forveksler begrebet hunderacer med hunde familijen, men disse er to helt forskellige begreber. Mon dele for at indtaste race ren tamhundene i hunderacer. Mens hunderacer beskriver kun visse racer inden for en art (de race rene tamhundene), så gør familiens hund langt flere arter og racer.

hund familie du finde arter som gråulv, røde ræve, asiatiske vilde hund, stribet sjakal, Mårhund, og gråhårsrev. Hunderacer er som regel klassificeret af racen ren tamhundene, såsom Schäfer hund, Golden Retriever, norsk Elkhound, Border Collie, Cavalier King Charles Spaniel, Gordon Setter, rottweiler, og Tibetansk Spaniel.

Canis lupus familiaris (Tamhunder) betragtes ikke som en selvstændig art, men, men, som en underart af gråulvene.

Udviklingen i hunden familien

Hund landbrug er på mange måder mere spændende og interessant, når du ser hunden i lyset af sin fortid, sin historie og udvikling. Vidste du for eksempel, at familiens hund er et af de ældste familier af rovdyr, som vi kender i dag?

Canidae, med dens arter, underarter og racer, som vi kender den i dag, stammer fra de rovdyr, der fandt sted i Eocene epoke, omkring 40 millioner år siden. Ved sammenligning var det rovdyr-agtige pattedyr af ca. 48 millioner år siden. Mange tror, det er interessant at overveje, undersøge, forstå og tænke over fortiden til at fjerne vores forfædre. Tilsvarende er der mange hundeejere og hund entusiaster: At forstå, hvordan hunden kom fra giver hunden dyrehold en ekstra dybde.

hund familie (Canidae) opdelt i tre undergrupper, hvoraf kun én gruppe, der bor:

 • Arkaisk hunde , Hesperocyoninae , der døde ud på omkring 20-15 millioner år siden. Mange tror, at den forhistoriske hunde var frygtindgydende og blodtørstige kæmpe hunde, men det er ikke altid tilfældet. Den arkaiske hunde mere lignede en blanding mellem stoats og revelignende canider, og var ikke nogle horrible væsner. Fællesnævneren for denne sub-familien indgår udvidet lemmer. Hesperocyoninae efterhånden opdelt i to grupper, Borophaginae og Caninae, og disse tre grupper side om side i flere millioner år i Nord Amerkia.
 • Hyenoide hunde , Borophaginae , var eftersøgt for mennesker er blevet opfattet som langt mere skræmmende end visuelt set deres forfædre (den arkaiske hunde). Selv vores moderne sibiriske tigre ville have flygtet fra visse arter i denne sub-familie. Med dens kraftfulde kæber, (enrme størrelse skulderhøjde kunne være op til 2,5 meter, og en kropslængde, der kunne være næsten 4 meter) så det var virkelig store væsner i dagens standarder. En isbjørn er at sammenligne skulderhøjde på "kun" 1,60 meter. Selv de mindste arter i Borophaginae familien ville have været stor i forhold til nutidens hunde, kan man næsten sige det sådan i dag Schäfer hunde vil være at se mere ud Somen chiwawa. Borophaginae uddøde ca. 20-15 millioner år siden.
 • Dagens moderne canids (Caninae) fik sit egentlige blomstrer på samme tid som Borophaginae (og Hesperocyoninae) døde ud. Via Beringstrædet sprede det til Asien og resten af verden. Denne sub-familien er igen inddelt i to grupper:

  • Vulpini , den revelignende canidene fandt sted på omkring 8 millioner år siden. Vulpini opdeles i fire undergrupper, to grupper, der betegnes som "rigtige ræve" (i disse grupper, finder vi arter, blanfords ræve, røde ræve, ørkenrev, polarræve, katterev, ørkenrev), en gruppe af Urocyon og tage nogensinde, og en endelig gruppe for andre canider (kendte arter i Bat-eared Fox og flaggermusrev).
  • Canini , den hundeagtige canidene har gener, der adskiller sig fra de revelignende canidene, og de forskellige arter opstået i en periode fra 20,5 millioner år siden. Det menes, at Canini spredning først fra Nordamerika, derefter over til Asien via Bering sted, og fra Asien og til Europa og Afrika. I forholdsvis nyere tid (omkring 5000 år siden), så dingo til Australien, formentlig som et resultat af vandringer til kontinentet på dette tidspunkt.

Virkelige hunder

Hunde

I forhold til dette nettstedet, Hunderacer.org, er det en gruppe som er spesiellt interessant, nemlig de virkelige hundene, eller Canis som de også kalles.

Denne gruppen består av ulver (herunder tamhunder, som regnes som en en underart av ulven), sjakaler og ekte villhunder. For enkelte kan det kanskje være vanskelig å svelge at "små og søte" hunderacer som chiwawa og pomeranian-, eller hunderacer med spesielt utseende, slik som Shar Pei, Bedlington Terrier og Xoloitzcuntle, faktisk er en underart av gråulven – men slik er det i hvert fall klassifiseringen er i dag. Derimot, tatt i betraktning at man kan oppnå store variasjoner med bevisst avl, så er det kanskje likevel ikke så utenkelig at gråulven har et nært slektskap med selv den minste chiwawa.

Hunde består af følgende arter:

 • gråulv (herunder også kommer underarter af gråulvene såsom dingo og indenlandske tamhunder)
 • Coyote
 • canadisk ulv
 • Red Wolf
 • ulv
 • stribet sjakal
 • gullsjakal
 • black-backed Jackal
 • Dhole, asiatisk vilde hund
 • afrikanske vilde hund

Hvornår har de tamme hunde?

forskere har konstateret, at hundens forfædre er gråulvene. Imidlertid er det usikkert, hvilken underart det nedstammer fra. Mon gruppere disse i domesticerede racer (såsom den engelske sæt, Border Collie) og semi-domesticerede racer (såsom autralske dingo).

Tamhunden som vi kender det i dag blev til ca. 12 000-14 000 år siden, da selvfølgelig ikke med alle de racemæssige variationer, vi har i dag, er dette kommer med tiden, gennem intensiv og kontrolleret opdræt af mennesker. Man spekulerer, at den proces, der førte til den tamme hunde begyndte så længe som 60 000-135 000 år siden.